Wat is werken bij Agentschap Telecom?

Iedereen gebruikt telecom. Daarom is de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de digitale infrastructuur enorm belangrijk. Agentschap Telecom voert de wet- en regelgeving uit op dit gebied. En we houden er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt. Met ongeveer 400 collega’s zorgen we ervoor dat Nederland veilig verbonden blijft.

Zo zorgt toezicht op kunstmatige intelligentie ervoor dat privacy en grondrechten van mensen gewaarborgd blijven. En toezicht op de graafwerkzaamheden dat mensen niet zonder televisie komen te zitten door kapotte kabels.

Wat kun je bij ons verwachten?

  • Een dynamische werkomgeving midden in de digitale transitie en waar geen dag hetzelfde is.
  • Functies met werkzaamheden die je nergens anders vindt, van het doen van inspecties tot aan internationale onderhandelingen.
  • Uitdaging, omdat je werkt voor het publieke belang met veel belanghebbenden.
  • Ontzettend veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zoals (online) cursussen, opleidingen en workshops. En je kunt dit direct in de praktijk toepassen.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden en een individueel keuzebudget in de vorm van geld of tijd.
  • Goede faciliteiten, waardoor je overal kunt werken: op kantoor, thuis of zelfs onderweg.
  • Een fijne, informele werksfeer met collega’s die altijd bereid zijn te helpen.

Jouw toekomstige collega’s

Bij Agentschap Telecom werken mensen die zich willen ontwikkelen en daar alle ruimte voor krijgen. Ze hebben een passie voor hun vak en brengen dit over op collega’s. Ze leveren maatschappelijk waardevol werk en spelen flexibel in op de snelle ontwikkelingen in het digitale domein. Je kunt een hoop van je collega’s leren. Ze zijn altijd bereid je te helpen. Natuurlijk kun je ook rekenen op goede begeleiding en steun van je leidinggevende.

Je leert trouwens niet alleen van je collega’s, maar ook van andere organisaties en bedrijven waar je contact mee hebt. De Rijksoverheid organiseert vaak sessies en evenementen waar je met vakgenoten kunt sparren. Zo kun je ook buiten Agentschap Telecom handige kennis opdoen.

Voor wie en met wie werken we?

Als je voor een Rijksoverheidsorganisatie werkt, werk je voor Nederland. Bij Agentschap Telecom redeneren en handelen we dan ook vanuit het maatschappelijk doel. Integer en met kennis van zaken werken we aan het veilig verbonden houden van Nederland. Dit betekent dat we samenwerken met de mobiele operators, maar ook met bekabelaars, de aanbieders van clouddiensten en importeurs van (radio)apparatuur.

Tegelijkertijd verlenen we vergunningen aan particulieren en organisaties. Heb je een marifoon? Dan ben je een cliënt van Agentschap Telecom. Hetzelfde geldt voor radiozendamateurs, festivalorganisaties of organisaties met een ruimtevaartvergunning. Naast het afgeven van vergunningen, doen we ook frequentiemetingen om de veiligheid te garanderen en gaan we op inspecties bij bouwplaatsen om graafschades te voorkomen. Ook werken we nauw samen met het Rijk en (ICT- en telecom)bedrijven, altijd met oog voor de samenleving. Werken met én voor zulke uiteenlopende doelgroepen houdt ons werk leuk en dynamisch, maar ook uitdagend!

Meer weten?

We vertellen je graag meer over wat het is om te werken bij Agentschap Telecom. We maken graag vrijblijvend kennis met je. Neem contact op via personeel&organisatie@agentschaptelecom.nl.