Werken bij Agentschap Telecom

Bij Agentschap Telecom werken we aan een veilig verbonden Nederland. Samen zorgen onze medewerkers er onder meer voor dat Nederland kan bellen en internetten en houden we ons bijvoorbeeld bezig met 5G, digitale weerbaarheid en ruimtevaart. Dit doen we vanuit het mooie, rustige Groningen én het centraal gelegen Amersfoort.

“Uitdagend, innovatief en maatschappelijk waardevol werk”

Vacatures bij Agentschap Telecom

Ben je geïnteresseerd in werken bij Agentschap Telecom? Op de website Werken voor Nederland  staat  een actueel overzicht van onze vacatures.

Staat er geen of niet een passende vacature tussen? Niet getreurd! Vooral als je een technische opleiding hebt, zoals elektrotechniek of informatietechnologie, maken we graag eens vrijblijvend kennis met je. Onder het genot van een goede kop koffie vertellen we je graag wat wij doen en welke carrièremogelijkheden wij je kunnen bieden. Neem contact op met personeel&organisatie@agentschaptelecom.nl.

Wat is werken bij Agentschap Telecom?

Bij Agentschap Telecom zorgen ongeveer 350 professionals ervoor dat Nederland veilig verbonden is. Van frequentieplanners tot inspecteurs, en van netwerkspecialisten tot aan safety-experts. Maar ook IT-experts en -auditors, beleidsadviseurs en controllers dragen bij aan een veilig verbonden Nederland.

Agentschap Telecom is een lerende organisatie. Er werken mensen die zich willen ontwikkelen en daar alle ruimte voor krijgen. Ze hebben een passie voor hun vak en brengen dit over naar collega’s. Je leert niet alleen van je collega’s, maar ook van andere organisaties en bedrijven waar je contact mee hebt. Wil je jouw kennis nog verder verbreden? Dat kan gemakkelijk dankzij masterclasses, e-learnings en cursussen. Medewerkers leveren maatschappelijk waardevol werk, zoals bij interessante dossiers als cybersecurity en digitaal veilige apparatuur. Dankzij het internationale karakter kun je voor sommige functies veel reizen.

Overleggen met collega’s is gemakkelijk dankzij de informele sfeer. En je leert je collega’s nog beter kennen tijdens de interne evenementen, zoals een zomerfeest en Eva Jinek-stijl ‘AT-café’. Je werkt op een mooie locatie, voorzien van fijne faciliteiten. Je kunt overal werken door goede faciliteiten zoals een werktelefoon en -laptop; ook thuis en onderweg.

Onze werkvelden

Agentschap Telecom is toezichthouder én uitvoerder. We houden ons bezig met maatschappelijke vraagstukken die voor iedereen actueel en relevant zijn in het dagelijks leven:

  • Mijn appje komt even niet aan, maar naar 112 kan ik toch altijd bellen?
  • Is mijn slimme energiemeter wel betrouwbaar?
  • Hoe weet ik of ik mijn persoonlijke gegevens betrouwbaar naar een website stuur?
  • Is die antenne wel veilig die net op de hoek van de straat is neergezet?

Ons werkveld is dus breed. Zo houden we ons bezig met dossiers die constant in ontwikkeling zijn, zoals 5G, kunstmatige intelligentie, de energietransitie en de digitale veiligheid van apparatuur. Maar denk ook aan gebieden zoals kabel- en leidingeninfrastructuur, ruimtevaart, metrologie en waarborg en frequentieveilingen zoals de Multibandveiling. Grote kans dat er een gebied tussen zit waar jij ervaring mee of interesse in hebt!

De verschillende afdelingen van Agentschap Telecom vind je ook in het organogram.

Stages en afstuderen bij Agentschap Telecom

Bij Agentschap Telecom is ruimte voor zowel korte stages, als langere stages van bijvoorbeeld 5 maanden. Ook bieden we ruimte voor praktijk- of afstudeeropdrachten. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen, met persoonlijke begeleiding. Je standplaats wordt Groningen of Amersfoort. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact op met personeel&organisatie@agentschaptelecom.nl. Bekijk ook de onderzoeken van Agentschap Telecom

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou bij Agentschap Telecom, of wil je meer informatie? Neem contact op via personeel&organisatie@agentschaptelecom.nl. Liever bellen? Geef dan in je mail aan dat je graag teruggebeld wordt. Dan koppelen wij je aan de juiste persoon.