Organisatie en organogram

Agentschap Telecom is zowel uitvoerder als toezichthouder van wet- en regelgeving op gebied van telecommunicatie. Het agentschap doet dat ook op andere terreinen, zoals bijvoorbeeld de wet die toeziet op veilig graven (Wibon), weegschalen, goud, zilver of platina en ruimtevaartactiviteiten.

Agentschap Telecom is ook uitvoerder van en toezichthouder op telecommunicatie voor Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint Eustatius).

Agentschap Telecom is een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bekijk het organogram van Agentschap Telecom

Hoe we werken

We voorkomen risico's voor de samenleving door het frequentiespectrum effici√ęnt te verdelen en houden toezicht op het gebruik ervan. We kijken waar zaken verbeterd kunnen worden en spreken daarover met belanghebbenden en vertegenwoordigers van de samenleving. Dat doen we onder meer door onderzoek te doen en ontwikkelingen in de gaten te houden. Zo brengen we de ECD-Radar uit, met trends die we waarnemen op het gebied van technologie, media en telecommunicatie. Via het programma Telekwetsbaarheid adviseren we bedrijven en organisaties over hoe ze risico's bij uitval van netwerken kunnen verkleinen. Vanzelfsprekend is ook internationale afstemming belangrijk. We voeren overleg in Europees en wereldwijd verband om gebruik van frequenties af te stemmen en te zorgen dat apparatuur in zo veel mogelijk andere landen gebruikt kan worden.

Bekijk onze missie en lees meer over Agentschap Telecom in onze nieuwsberichten en publicaties.

Ook werken bij Agentschap Telecom?

Wil jij samen met ons Nederland Veilig Verbonden houden? Ben je benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden bij Agentschap Telecom, of wil je vrijblijvend kennismaken? Neem contact op met personeel&organisatie@agentschaptelecom.nl