Nieuws, media en publicaties

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het elektronisch en digitale communicatiedomein. Bekijk nieuws, jaarberichten, publicaties of neem contact op met persvoorlichting.

Nieuws

Bekijk het laatste nieuws van Agentschap Telecom in het nieuwsoverzicht. U kunt zich abonneren op de RSS-feed voor nieuwsberichten.

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Ontwikkelingen in de ether. Deze bevat trends in telecom en achtergrondartikelen over ons vakgebied. Hij komt drie keer per jaar uit. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief.

Bekijk de laatste magazines:

  • Editie 1 van 2017, over vertrouwensdiensten, digitale radio en radioapparatuur op het water
  • Editie 2 van 2017, over netwerkrepeaters, een kijkje achter de schermen bij live-sportuitzendingen en hercontroles bij meet- of weeginstrumenten
  • Editie 3 van 2017, over meer ruimte voor experimenten voor radiozendamateurs, professioneel gebruik van wifi, en lifi - het nieuwe wifi
  • Editie 2 van 2018, over antennes, thuiswerken tijdens een stroomstoring en uw gemeente als regisseur
  • Editie 3 van 2018, over frequenties delen op het Mediapark, werkt uw microofon in 2020 nog en voorkomen van schade bij graafwerkzaamheden
  • Editie 4 van 2018, over Quickscan telecom uitval, onderzoek naar LED-verlichting en nieuwe wetgeving  beveiliging netwerk- en informatiesystemen
  • Editie 1 van 2019, over waarom vergunningsvrij niet altijd storingsvrij is. En hoe u zelf storingen in huis op kunt lossen. Waarom is het belangrijk dat een energiemeter gekeurd is? En hoe houdt het bedrijfsleven hun ICT veilig?

Jaarberichten

Elk jaar brengt Agentschap Telecom de Staat van de Ether uit, het jaarverslag op het gebied van onder meer telecommunicatie.

Bekijk de laatste jaarberichten:

Jaarplan Toezicht

Bekijk de prioriteiten voor de toezichtsdomeinen van Agentschap Telecom in het Jaarplan Toezicht 2019.

Publicaties

Informatie voor de pers

Wilt u meer informatie over het agentschap, bijvoorbeeld voor een artikel of een uitzending? Neem contact op met de afdeling persvoorlichting van Agentschap Telecom.