‘Opstap naar weerbaarheid in een digitale samenleving'

Staatssecretaris Mona Keijzer opent op donderdag 22 november ‘Opstap naar weerbaarheid in een digitale samenleving’ in Soesterberg. Dit symposium gaat over de vraag hoe organisaties zich voor kunnen bereiden op uitval van telecommunicatie. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het programma Telekwetsbaarheid van Agentschap Telecom.

Dagprogramma

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer opent het symposium.
Keynotespreker Menno van Duin, Lector Crisisbeheersing bij het Instituut Fysieke Veiligheid, deelt ervaringen over incidenten en (mini-)crises in de wereld van de telecom. Daarna volgen drie ronden met drie parallelsessie waarin experts aan het woord komen. Zij delen ervaringen uit, nemen de toehoorders mee in het belang van weerbaarheid en bieden tips en adviezen over hoe je als organisatie vorm kunt geven aan teleweerbaarheid. Keynotespreker Jaya Baloo, Chief Information Security Officer bij KPN vertelt vervolgens waarom beschikbaarheid van telecommunicatie een gemeenschappelijk belang is. De dag wordt afgesloten door Peter Spijkerman, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom.

Voor wie?

Het symposium richt zich op managers en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor bedrijfscontinuïteit, telecommunicatiediensten of automatisering.

Opgeven en meer informatie

Het symposium 'Opstap naar weerbaarheid in een digitale samenleving' vindt plaats op 22 november in het Voormalig Officierscasino in Soesterberg, Kampweg 51. Het programma start om 10.00 uur en duurt tot 16.45 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Agentschap Telecom. Hier kunt u zich ook opgeven.

Over het programma Telekwetsbaarheid

Organisaties zijn steeds meer afhankelijk van telecommunicatie. Hoewel die in Nederland erg betrouwbaar is, kan er altijd iets mis gaan. Incidenten hebben steeds grotere gevolgen. Het programma Telekwetsbaarheid wil organisaties bewust maken van die afhankelijkheid en oplossingen aandragen.