André van der Linden, CIO Royal FloraHolland

Afbeelding André van der Linden op de veiling. Op de achtergrond staan bloemen in karren.
©André van der Linden

Over de spreker

André van der Linden (52) is sinds juni 2019 de CIO van Royal FloraHolland (RFH). Daarvoor was hij 26 jaar werkzaam in de bancaire wereld in diverse rollen, onder andere als COO voor Rabobank’s International Direct Banking tak en als CTO voor de groep.

Royal FloraHolland is een coöperatie van kwekers en brengt al meer dan 100 jaar kwekers en kopers bij elkaar. Dankzij deze unieke samenwerking wordt het meeste uit de markt gehaald met een optimale prijs tegen minimale kosten. RFH verbindt kwekers en kopers met elkaar via het digitale B2B platform Floriday. Daar biedt zij unieke diensten voor het bestellen, betalen en bezorgen van bloemen en planten waar ook ter wereld. Zo voegt RFH waarde toe voor de kwekers en hun kopers en wordt een stevig fundament gecreëerd waarop alle spelers in de sierteeltsector kunnen samenwerken aan duurzaam succes.

Als CIO én gebaseerd op zijn brede ervaring ligt bij André de focus op strategie executie door het creëren van een toekomst vaste IT organisatie & IT architectuur gecombineerd met betrouwbare en voorspelbare IT Delivery. Door digitalisering neemt de afhankelijkheid van IT diensten toe, daarom staat het verhogen van de beschikbaarheid en veiligheid ervan hoog op zijn agenda. Daarnaast verschuift de rol van de CIO steeds meer richting de adoptie van technologie i.p.v. de technologie zelf. Het succes van digitalisering is niet afhankelijk van IT oplossingen maar van de succesvolle adoptie ervan door de gebruikers.

Meer informatie