Zonnepanelen: energiebron of bron van zorg?

In de huidige energietransitie spelen zonnepanelen en LED-verlichting een rol. Echter kunnen deze verstoringen veroorzaken in digitale verbindingen. Door goede kwaliteit van materialen en een correcte aanleg van systemen, voorkom je storende elektromagnetische effecten.

Sprekers

Inhoud

Een kleine storing in een gratis en openbaar wifi-netwerk heeft over het algemeen geen grote, verstrekkende gevolgen. Iets anders is dat als deze storing bijvoorbeeld plaatsvindt in het communicatienetwerk van de brandweer. Dit kan levensbedreigende situaties opleveren en moet te allen tijde voorkomen worden.

Wat zijn de risico’s van de toename van draadloze signalen in de ether? Welke rol spelen bijvoorbeeld LED-verlichting en zonnepanelen daarin?

Erik Lucas, Hoofd Markttoezicht Agentschap Telecom gaat in gesprek met deskundigen uit de zonnepanelen- en installatiebranche. Samen spreken ze over storingen veroorzaakt door ondeskundige installatie van zonnepanelen of gebrekkige apparatuur. Samen verkennen ze de antwoorden op de vraag: hoe zorgen we samen voor storingsvrije en cyberveilige installaties?

Online vervolg

Na afloop van het studio gedeelte van de webinar gaat de kennisuitwisseling online en interactief verder. U bent hierbij van harte uitgenodigd. In deze online omgeving kunt u verder praten, discussiëren en vragen stellen over de onderwerpen. De sprekers van de voorgaande webinar zijn hierbij ook aanwezig. Daarnaast is dit platform dé plek om informeel te netwerken en andere vakgenoten online te ontmoeten.

Tijd

14.00 – 14.30