Over het online symposium

Nieuwe energiebronnen zijn gekoppeld aan tal van IT- en communicatienetwerken. Het gevolg is een digitaal ecosysteem dat allerlei nieuwe kwetsbaarheden en risico’s met zich meebrengt. Het omschakelen, of bijschakelen, naar andere/nieuwe energiebronnen gaat hierdoor hand in hand met een verdere digitalisering.

Deze (digitale) systemen zijn afhankelijk van elektriciteit. De energietransitie gaat dus hand in hand met een digitale transitie. Want: zonder elektriciteit geen digitalisering en zonder digitalisering geen elektriciteit.

Hoe gaan we om met dit digitale ecosysteem? Welke risico’s en kwetsbaarheden zijn er? Hoe voorkomen we de uitval van systemen? Wie is waarvoor verantwoordelijk en wat is de rol van Agentschap Telecom? Is die digitalisering wel zo duurzaam? Nieuwe energiebronnen hebben invloed op andere systemen, denk aan elektromagnetische storingen door zonnepanelen, wie is hierin waarvoor verantwoordelijk? Kwetsbaarheden in systemen en processen kan de digitale continuïteit hevig verstoren. Wat kun je daartegen doen?

Het zijn maar enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens vijf verschillende webinars. De webinars vinden na elkaar plaats en duren 30 of 45 minuten. Elke keer komt er een afgebakend onderwerp van het thema aan bod. Uiteraard kunnen deelnemers vragen stellen.

Na afloop van de webinar gaat de kennisuitwisseling online en interactief verder. U bent van harte welkom in onze online omgeving. Hoe dit er exact uit gaat zien, maken wij later bekend.

De host & gespreksleider voor die dag is Maarten Bouwhuis.

Meer lezen?

Bekijk eerdere edities van het symposium