Symposium Opstap naar weerbaarheid

Op donderdag 10 november 2022 was het symposium ‘Opstap naar Weerbaarheid’. Thema van dit vijfde Agentschap Telecom-symposium was ‘Herstelvermogen: voorbereid op een digitale nachtmerrie’.

Programma

In vier webinars gingen sprekers van binnen en buiten Agentschap Telecom in op diverse aspecten van het herstelvermogen na een ict-incident.

Op 10 november was dit het programma:

Start 11:30 - 11:40 Opening van het symposium met host & gespreksleider Annemarie Brüning en directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom Angeline van Dijk.
Webinar 1 11:40 - 12:25

Een digitale nachtmerrie in de praktijk

Het Radboudumc kreeg te maken met een hack. De betrokken CISO vertelt er open en eerlijk over. Met een expert kijken we ook welke lessen we uit het incident kunnen trekken. Met Sander Vols (Radboudumc) en Joost Gijzel (DataExpert).

Webinar 2 13:00 - 13:45

Good practices voor herstelvermogen

Aan de hand van voorbeelden bespreken we verschillende aspecten van het herstelvermogen. Hoe bereid je b.v. een organisatie hierop voor en hoe belangrijk is het andere organisaties in je netwerk hierbij mee te nemen? Met David de Kramer (gemeente Utrecht), Jeroen van der Ham (NCSC) en Jessica Overweg (Agentschap Telecom).

Webinar 3 14:00 – 15:00

Herstelvermogen in ecosystemen

Organisaties zijn onderling van elkaar afhankelijk. Hoe richt je Supply Chain Management in? Waarom vragen ketens en ecosystemen elk om een eigen aanpak? Welke opties heeft een organisatie om grip te krijgen op herstelvermogen? Met Piet Bel (ASML), André Smulders (TNO), Ivo van Nimwegen (Siemens) en Ton Verbon (Agentschap Telecom).

Webinar 4 15:15 – 16:00

Herstelvermogen aan de bestuurstafel

Gezamenlijke afsluiting met onze symposiumpartners, NCSC, DTC en TNO. Een samenvatting van de dag waarbij we bespreken of een integrale samenwerking mogelijk is op het gebied van digitale weerbaarheid en herstelvermogen. Dit webinar is met: Hans de Vries, directeur NCSC. Michel Verhagen, manager DTC. Henk-Jan Vink, managing director TNO Unit ICT. Angeline van Dijk, directeur-hoofdinspecteur Agentschap Telecom.

Digitale borrel 16:00 - ...

Online netwerken 

Ontmoet de sprekers en andere deelnemers in een online platform.

Handreiking

Download hier de Handreiking Digitale Continuïteit en Weerbaarheid op de bestuurstafel