Apparatuur kopen

Koop je apparatuur buiten de Europese Unie (EU)? Weet dan dat producenten buiten de EU aan andere regels gebonden zijn. En dat kan gevolgen hebben. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot storingen of onveilige situaties.

Er komen steeds meer online aanbieders die niet in de Europese Unie zitten. De producten die deze webshops of platforms aanbieden, voldoen vaak niet aan de Europese eisen. Daarnaast kun je bij problemen met het apparaat niet of moeilijk terecht bij het verkooppunt. Daarom raden we je aan producten bij Europese aanbieders te kopen.

Let ook op de prijs van het product dat je koopt. Is de prijs te mooi om waar te zijn, maar kun je aan de buitenkant niet zien waarom het een stuk goedkoper is dan vergelijkbare apparaten? De kans is groot dat de fabrikant kosten heeft bespaard door belangrijke tests niet uit te voeren. Zo’n test controleert onder andere de storingsgevoeligheid en veiligheid van het product. Wees je er dus van bewust dat zo’n goedkoop product storing kan veroorzaken op andere apparaten of voor onveilige situaties zorgt, zoals ontploffingsgevaar of brand. 

Slimme lamp