Laagvermogen middengolf

Voor laagvermogen middengolf kunt u een vergunning aanvragen voor hobbyradio, kleine omroep en evenementen.

Vergunning aanvragen

Om een vergunning aan te vragen gebruikt u het aanvraagformulier voor laagvermogen zenders (ook wel kleinvermogen AM genoemd). Het is van belang dat uw antenne binnen de getekende contouren van een frequentie staat. U vindt deze in Rechten Nederland betreffende middengolfzenders. Is uw voorkeursfrequentie niet beschikbaar? Dan bieden wij u, als dat kan, een alternatief aan. Meer informatie vindt u in de uitgangspunten voor laagvermogen middengolf.

Bereik van middengolf

Het bereik van een middengolfzender is afhankelijk van veel factoren, waaronder het tijdstip van de dag, de atmosferische omstandigheden, het weer, de onmiddellijke omgeving van de zender, de aanwezigheid van omliggende zenders en de omgeving van de ontvanger. Daarom geeft Agentschap Telecom geen indicatie van het bereik.

Tarieven voor de vergunning

Voor de vergunning brengen wij kosten in rekening. In 2018 gelden de volgende tarieven:

Tarieven laagvermogen middengolf
Laagvermogen middengolf waarvan de vergunning is verleend na 11 mei 2016 € 156 Uitvoering Per vergunning
€ 165 Toezicht Per vergunning met een vermogen van ≤ 1 watt
€ 437 Toezicht Per vergunning met een vermogen van >1 watt - 100 watt

Uitleg over de tarieven

Het tarief voor de uitvoering (vergunningverlening) wordt eenmalig in rekening gebracht. Het tarief voor toezicht betaalt u jaarlijks. De tarieven worden elk jaar vastgesteld en zijn vastgelegd in de Regeling vergoedingen Agentschap Telecom. Deze regeling wordt op onze website gepubliceerd. Dit betreft alleen de kosten voor de vergunning van Agentschap Telecom. Er zijn ook andere instanties waar u mee te maken hebt en die kosten in rekening brengen, zoals het Commissariaat voor de Media. U betaalt per vergunning, ongeacht wat het aantal uitzenduren is.

Frequentie 1602 kHz voor laagvermogen middengolf beschikbaar

De frequentie 1602 kHz komt beschikbaar voor laagvermogen middengolf, omdat de huidige vergunninghouder deze teruggeeft. Geïnteresseerden kunnen een vergunning met een vermogen tot 100 watt aanvragen. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De afloopdatum van de vergunning(en) is 10 mei 2019. U kunt de aanvraag versturen via e-mail.

Op de kaart ziet u waar de frequentie beschikbaar is. Uw antenne moet binnen de getekende rode contour staan.