Evenementenomroep

Voor een kortdurend evenement kunt u een vergunning aanvragen voor tijdelijk gebruik van frequentieruimte. U heeft toestemming nodig van het Commissariaat voor de Media.

Voorwaarden voor radio-omroep bij evenementen

In de FM-omroepband is sprake van schaarste. Toch kunnen we voor kleine toepassingen zoals een evenement soms nog frequentieruimte vinden. Het gaat dan om frequentiegebruik met een laag vermogen, een zeer beperkt verzorgingsgebied, voor hoogstens enkele dagen en met de zekerheid dat ander frequentiegebruik niet wordt gestoord.

Een omroepuitzending kunt u inzetten bij kortdurende evenementen als:

  • een incidenteel georganiseerde culturele manifestatie;
  • een muziekuitvoering;
  • een podiumvoorstelling;
  • een sportevenement of festival met publiek.

Vergunning aanvragen evenementenzender

Een vergunning voor uw evenement vraagt u aan met het aanvraagformulier.
Agentschap Telecom behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Stuur uw aanvraag daarom zo snel mogelijk naar Agentschap Telecom, uiterlijk tien werkdagen voordat het evenement plaatsvindt.

Tarieven vergunning radiozender bij evenementen

De kosten voor een evenementenvergunning worden berekend op basis van uurtarieven omdat het maatwerk is. De tarieven vindt u in de Regeling vergoedingen.

Seizoensvergunning voor evenementen

Het is mogelijk om een seizoensvergunning aan te vragen voor meerdere evenementen op dezelfde locatie, binnen hetzelfde kalenderjaar. De frequentie moet voor alle evenementen gelijk zijn.

Help ons de website te verbeteren

Heeft u gevonden wat u zocht? Was deze informatie nuttig voor u? Mist u dingen? We horen graag hoe we onze website kunnen verbeteren.

Feedbackformulier

Hiermee kunnen wij als dat nodig is persoonlijk contact met u opnemen.

Hiermee kunnen wij als dat nodig is persoonlijk contact met u opnemen.