Tarieven landmobiele communicatie

De tarieven voor gebruik van frequenties voor mobiele communicatie worden jaarlijks opnieuw vastgesteld. Voor het verlenen van de vergunning is eenmalig een vergoeding verschuldigd. De vergoeding voor toezicht is jaarlijks verschuldigd. U krijgt van ons een factuur als u moet betalen.

Overzicht tarieven 2022

verlening (eenmalig)

toezicht (jaarlijks)

HF Oproepinrichting (OS-HF)

 € 219

€ 289 per zendinrichting

HF Radiotelefonen (27 MHz)

 € 219

€ 83 per vergunning

VHF/UHF Radioapparaten (portofoons/mobilofoons) algemene planning (landelijk gebruik)

 € 219

€ 424 per basisstation+ € 83 per vergunning

VHF/UHF Radioapparaten (portofoons/mobilofoons) individuele planning (exclusieve frequentie)

 € 858

€ 409 per basisstation + € 81 per vergunning

Portofoons/mobilofoons tijdelijk gebruik (PMT)

 € 219

€ 332 per vergunning

Trunking

 € 858 per basisstation

€ 1001 per frequentie per opstelpunt tot een maximum van € 3.001 per frequentie*

*Om efficiënt frequentiegebruik te stimuleren, wordt bij hergebruik van een frequentie op meerdere opstelpunten een maximum tarief gehanteerd. Voor één frequentie toegepast op één opstelpunt betaalt u € 1.001, voor één frequentie toegepast op twee opstelpunten €2.002 en voor één frequentie toegepast op twee of meer opstelpunten € 3.001. Voor 2 frequenties die beide toegepast worden op vier opstelpunten betaalt u 2 x € 3.001. Gebruikt u voor deze vier opstelpunten 2 frequenties per opstelpunt (dus 8 unieke frequenties) dan betaalt u 8 x € 1.001.

Het tarief voor het wijzigen van een frequentie bij vergunningen voor lokale landmobiele netwerken bedraagt € 219 voor landelijke frequenties (met medegebruik) en € 1.001 voor exclusieve geplande frequenties. Het tarief voor het wijzigen van de tenaamstelling of overdracht van deze vergunningen is € 39.
 

Bekijk alle tarieven

In bovenstaand overzicht vindt u de tarieven voor de meest voorkomende vergunningen voor mobiele communicatie. Staat het tarief dat u zocht er niet bij? Kijkt u dan in de Regeling Vergoedingen Agentschap Telecom, waar alle tarieven zijn vastgelegd.