Inloggen register maritiem, wijzigen gegevens, vergunningen zendapparatuur op het water

Het gebruik van een marifoon of andere maritieme zendapparatuur moet u eerst melden in het frequentieregister van Agentschap Telecom. Dat kan als u een bedieningscertificaat heeft. U kunt het register ook gebruiken om wijzigingen door te geven, bijvoorbeeld bij overname of verkoop van uw boot. Log in met uw DigiD om naar het register te gaan.

Inloggen in het register

Binnen 20 werkdagen ontvangt u uw registratiebewijs per post.

Registreren of vergunning aanvragen

Voor sommige zendapparatuur moet u een vergunning aanvragen. In onderstaande tabel ziet u voor elk apparaat of u het gebruik moet registreren of voor het gebruik een vergunning moet aanvragen:

Registreren Vergunning aanvragen
Marifoon PLB (Personal Locator Beacon)
Combimarifoon Walstation
Portofoon/handheld Portosec (portofoon zonder schip)
Deze vergunning moet u schriftelijk bij ons aanvragen
EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) AtoN (Aid to Navigation)
Deze vergunning moet u schriftelijk bij ons aanvragen
AIS (Automatic Identification System)
Inmarsat

Staat uw maritieme zendapparaat niet in de tabel? Of kunt u een zendapparaat niet in het frequentieregister registreren? Neem dan contact met ons op.

Gebruikersbepalingen en regelingen

Voorschriften die aan het geregistreerd gebruik van maritieme frequenties zijn verbonden leest u in de Regeling gebruik van frequentieruimte met meldingsplicht. Voorschriften voor vergunningplichtig gebruik van maritieme frequenties kunnen per vergunning verschillen. U leest ze in uw vergunning.

Verrekeningsinstanties (AAIC)

Voor communicatie via marifoon met kuststations of via satellietapparatuur is het noodzakelijk dat een contract heeft met een verrekeningsinstantie. De AAIC-code van deze verrekeningsinstantie geeft u aan Agentschap Telecom door via Mijn Agentschap Telecom.

Help ons de website te verbeteren

Heeft u gevonden wat u zocht? Was deze informatie nuttig voor u? Mist u dingen? We horen graag hoe we onze website kunnen verbeteren.

Feedbackformulier

Hiermee kunnen wij als dat nodig is persoonlijk contact met u opnemen.

Hiermee kunnen wij als dat nodig is persoonlijk contact met u opnemen.