Het belang van communicatieapparatuur op het water

Het is belangrijk dat communicatieapparatuur op het water goed ingesteld staat, zodat de juiste gegevens over een schip worden uitgezonden. In onderstaande animatie ziet u hoe u dat moet doen. 

Het belang van communicatieapparatuur op het water

Communicatie op het water gaat via maritieme communicatieapparatuur als Marifoons en AIS. Het is belangrijk dat deze apparatuur goed ingesteld staat, zodat de juiste gegevens over jouw schip worden uitgezonden. Andere vaarweggebruikers kunnen je hierdoor beter zien aankomen, en in noodsituaties wordt jouw schip sneller geïdentificeerd. Toch staan de instellingen regelmatig niet goed. Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Controleer daarom op onze website of je apparatuur goed geregistreerd staat en of de instellingen kloppen. Zo niet, dan kun je deze soms via de handleiding zelf wijzigen. Lukt dit niet, raadpleeg dan een installateur.
Het uitzenden van de juiste gegevens bevordert de doorstroom en de veiligheid op het water. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Controleer je gegevens daarom nu via www.agentschaptelecom.nl/maritiem