Maritieme registraties: aantonen band met Nederland

Vanaf 1 juli 2019 moet een schip of de eigenaar van het schip een band met Nederland hebben. Had u al een registratie voor 1 juli 2019, dan moet u uiterlijk 1 juli 2020 aan deze regel voldoen.

Wanneer heb ik een band met Nederland

Uw schip is bij het Kadaster ingeschreven in het scheepsregister. Of u bent eigenaar van een schip en u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Een inschrijving in de BRP kunt u nakijken via MijnOverheid. Is uw schip eigendom van uw bedrijf dan moet dit bedrijf ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Hoe registreer ik mijn relatie met Nederland

U registreert uw relatie met Nederland via Mijn Agentschap Telecom:

  • Log in op Mijn Agentschaptelecom
  • Klik aan de linkerkant op Registraties
  • Klik op Melding Frequentiegebruik Maritiem
  • Kies Wijzigen
  • Vink onder het kopje Binding met Nederland de situatie aan die voor u geldt
  • Klik rechtsonderin het scherm op Verder en rondt af met Afronden.

Ik voldoe niet aan de nieuwe regel, wat nu?

Kunt u niet aan de nieuwe regel voldoen, trek dan uw maritieme registratie in. Doet u dit voor 31 december 2019 dan betaalt u geen vergoeding over 2020. Vanaf 1 juli 2020 kan Agentschap Telecom u vragen om aan te tonen dat de band met Nederland aanwezig is. Kunt u dit niet aantonen, dan beƫindigen wij uw registratie.

Zonder maritieme registratie mag u geen maritieme zendapparatuur aan boord hebben. Informeer dan bij de bevoegde instantie van het land waar u wel een binding mee heeft naar een maritieme registratie.