Webinarserie CROW500

In november 2020 organiseert Agentschap Telecom vijf gratis webinars om de kennis over zorgvuldig graven te vergroten. De webinars worden verzorgd door verschillende presentatoren. Zij komen allemaal uit de graafketen en kennen het klappen van de zweep. Met deze webinars ondersteunen we de ambitie van het Kabel en Leiding Overleg (KLO) om op 1 januari 2022 volledig CROW500-proof te zijn. Aanmelden voor de webinars kan via onderstaande knoppen.

Onderwerpen

De webinars gaan over vijf aspecten van het graafproces. Uit eigen onderzoek van het agentschap en uit een eerder gehouden enquête onder KAM-functionarissen (Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu) van bedrijven uit de graafsector bleek dat aan deze onderwerpen de meeste behoefte was. Het programma ziet er als volgt uit:

5 november: De eis voorzorgsmaatregel: wat moet je vooraf doen om veilig te graven.

12 november: Opdrachtgeven en de CROW 500: hoe zorgt een opdrachtgever dat de grondroerder een goede graafopdracht krijgt.

19 november: Werkinstructie aan het graafteam: hoe geef je een heldere vertaling van de afspraken.

26 november: Werken met vectorinformatie op de graaflocatie: nauwkeuriger en veiliger werken met nieuwe informatie.

3 december: Lokalisering van en graven nabij kabels en leidingen: de puntjes op de i.

CROW500-proof

Alleen met vakkennis kan je weten of je iets goed doet. Vakkennis is de basis van een goede uitvoering. Wij merken als toezichthouder dat er over sommige onderwerpen nog veel vragen zijn. Daarom faciliteren wij deze webinars. Met voldoende kennis van zaken kan iedere betrokkene in de graafketen werken volgens de CROW500. Dat kan morgen al. Als die richtlijn gevolgd wordt dan verdwijnen daarmee de vermijdbare graafschades, we houden Nederland veilig verbonden en het werk van het graafteam wordt veiliger.