Dag van de Apparatuur 2018

Op 13 november vindt de Dag van de Apparatuur plaats. Lees meer over het programma en hoe u zich kunt aanmelden.

Ontwikkelingen van radioapparatuur en regelgeving

Energierevolutie, internet of things, privacy, cyber. De wereld van apparatuur is op dit moment volop in beweging. Dat bezorgt u misschien uitdagingen.Tussen regels, normen en standaarden lijkt nog veel onduidelijk: waar gaat het heen met al die ontwikkelingen? Wat doet de overheid om het fabrikanten gemakkelijker te maken? Wat moet u met cybersecurity? Houdt er iemand toezicht op fabrikanten, importeurs en verkopers? Tijdens de Dag van de Apparatuur gaan we hier met u over in gesprek. In korte interactieve sessies informeren we u, maar gaan we ook in discussie over alle ontwikkelingen rond elektrische  en radio-apparatuur.

Programma

Programma Dag van de Apparatuur
12:00-13:00 uur Inloop en lunch
13:00-13:15 uur     Opening en welkomstwoord
Peter Spijkerman, directeur-hoofdinspecteur  Agentschap Telecom
13.15-13.35 uur  

Standaardisatie
Fernand Pors, Agentschap Telecom

Het overgrote deel van de radioapparatuur op de Europese markt voldoet aan Europees geharmoniseerde normen. Hoe werkt het Europese proces om zo'n norm te ontwikkelen of aan te passen, en welke veranderingen vinden daar momenteel plaats?

13.35-13.55 uur

EMC bij Agentschap Telecom. Overzicht en highlights
Jan Robijns, Agentschap Telecom

Het is te verwachten dat EMC de komende jaren een spannend onderwerp gaat blijven. We willen veel meer met elektrische apparatuur doen en deze voorzien van radio modules. De energie transitie betekent ook een elektrificatie. Dat betekent veel elektrische apparatuur en installaties met hoge vermogens die op plaatsen komen waar ze tot nu toe niet waren. Dat kan niet allemaal zomaar in een keer goed gaan.

13.55-14.25 uur Pauze
14.25-14.45 uur

Cybersecurity
Jean-Paul van Assche, Agentschap Telecom

Met internet verbinden apparaten verbinden de fysieke wereld met de digitale wereld. Door diverse incidenten worden we echter met de neus op de feiten gedrukt: er zijn  kwetsbaarheden in het internet of things (IOT). Wat doet ‘Europa’ om de risico’s van de met internet verbonden apparaten  te beteugelen?

14.45-15.05 uur

Ontwikkelingen vergunningsvrij
Erik van Maanen, Agentschap Telecom

Vergunningsvrije radio is overal. U maakt zelf radioapparatuur of modules of gebruikt die modules in uw ontwerpen. Wat zijn de daarvoor beschikbare frequentiebanden in Europa ? Wat is hierin een slimme keuze ? Hoe komt Europese regelgeving tot stand en wat zijn daarbij de knelpunten en uitdagingen ? Hoe kunt u zelf bijdragen en invloed uitoefenen?  Vragen die we graag willen bespreken.

15.05-15.25 uur

'Vertrouwen is goed...'
Bauke Jonkmans, Agentschap Telecom

U kunt vandaag kiezen of uw koelkast een wifi-router, een wekker of nog ‘gewoon’ een koelkast is. Is het dan terecht dat er nog één toezichthouder zich daar mee bezig houdt? En waar mag die toezichthouder u op aanspreken? 

15.25-16.00 uur

Afsluitende discussie
Onder leiding van Ben van Duijvenvoorde (hoofd afdeling Markttoegang Agentschap Telecom)

16.00-17.00 uur  

Borrel

Tijd en plaats

De Dag van de apparatuur vindt plaats op dinsdagmiddag 13 november. We starten om 12 uur met een (optionele) netwerklunch. Het inhoudelijke programma begint om 13 uur en duurt tot 16 uur, gevolgd door een borrel tot 17 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

De dag vindt plaats in het Centraal Ketelhuis te Amersfoort. Een monumentaal industrieel pand met een vleugje moderne tijd: de markante schoorstenen zijn bekleed met zonnecellen. De locatie is op loopafstand van het station. Mocht u met de auto komen, dan is er bij de locatie ruim de mogelijkheid om gratis te parkeren.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. We hopen u op 13 november te begroeten.

Aanmelden Dag van de apparatuur

Hiermee kunnen we als dit nodig is contact met u opnemen

Ik neem deel aan de lunch *

Geef aan of er speciale dieetwensen zoals allergieën zijn waar we rekening mee kunnen houden

avg-nl

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens alleen voor de administratie van de Dag van de apparatuur. En eventueel voor toezending van informatie over de bijeenkomst. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

We gebruiken uw gegevens, met uw toestemming, omdat we anders niet in staat zijn om u voor de bijeenkomst aan te melden.

Op welke manier worden uw gegevens verwerkt?

Alleen eigen medewerkers van Agentschap Telecom hebben toegang tot uw gegevens. We delen uw gegevens niet met derden.

Hoelang bewaren wij uw gegevens?

Na de bijeenkomst worden uw naam, lunchdeelname en dieetwensen uit onze systemen verwijderd. Uw e-mailadres en organisatie worden bewaard tot u zich afmeldt voor het ontvangen van uitnodigingen voor de Dag van de apparatuur.

Wat zijn uw rechten?

Meer informatie over uw rechten vindt u op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op.