Bereikbaarheid tijdens evenementen: niet altijd vanzelfsprekend!

Het festivalseizoen komt er weer aan. Festivals en andere grote evenementen trekken vaak veel publiek. Bezoekers daarvan verwachten dat ze altijd en overal mobiel kunnen bellen en internetten. Bijvoorbeeld om video’s van optredens te streamen, te versturen of via social media te delen. Maar als veel mensen samenkomen op een bepaalde locatie is bereikbaarheid niet altijd vanzelfsprekend.

Overbelasting van het netwerk kan namelijk leiden tot verminderde bereikbaarheid. En dat kan tot gevolg hebben dat ook 112 niet goed bereikbaar is. In geval van calamiteiten kan dat zeer ernstige gevolgen hebben.

Vrouw met telefoon filmend tijdens een basketbalwedstrijd

Agentschap Telecom roept evenementenorganisatoren, gemeenten en veiligheidsregio’s daarom op om - voorafgaand aan evenementen - nadrukkelijk aandacht te besteden aan het onderwerp bereikbaarheid. En als het nodig is, gezamenlijk aanvullende maatregelen te nemen om de bereikbaarheid van 112 te waarborgen. Agentschap Telecom ziet daar in 2019 ook extra op toe. 

Lees meer in de Staat van de Ether 2018

Meer weten over bereikbaarheid tijdens evenementen? Lees ons artikel 'Altijd en overal bereikbaar' in ons jaarbericht de Staat van de Ether 2018. In het jaarbericht besteden we daarnaast ook aandacht aan andere belangrijke trends en ontwikkelingen binnen ons werkveld, zoals de risico’s van ondeugdelijke apparatuur, het belang van veilig graven en nauwkeurig meten en wegen.