Publieke consultatie richtlijn beveiliging netwerk- en informatiesystemen (NIB-richtlijn)

De Europese Commissie houdt een publieke consultatie waarin u uw mening kunt geven over de richtlijn beveiliging netwerk- en informatiesystemen (NIB-richtlijn 2016/1148). Deze richtlijn is in Nederland omgezet in de Wet Beveiliging Netwerk en Informatiesystemen (Wbni). Agentschap Telecom is toezichthouder op deze wet. De consultatie is geopend tot 2 oktober 2020 en is te vinden op de website van de Europese Commissie.

De Europese evaluatie gaat onder andere over de huidige werking van de NIB-richtlijn, uw ervaringen ermee en uw mening over het EU-cybersecuritybeleid. De resultaten worden gebruikt voor de evaluatie van de richtlijn.

Meer informatie over de Wbni

Op onze website vindt u meer informatie over de Wet Beveiliging Netwerk en Informatiesystemen (Wbni). Ook kunt u daar een korte voorlichtingsfilm vinden.