Consultatie Nederlandse veiling snelle mobiele communicatie gestart

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft vandaag de consultatie gestart voor de veiling van frequenties voor snelle mobiele communicatie zoals 5G. Deze zogenoemde conceptregelgeving bevat zowel de voorgestelde opzet als de minimum opbrengst (0,9 miljard euro) van de landelijke veiling in het voorjaar van 2020. Na de veiling blijven minimaal drie partijen diensten aanbieden aan Nederlandse consumenten en bedrijven.

Consultatie Multibandveiling

Door middel van de Multibandveiling veilt Agentschap Telecom frequentieruimte in de 700, 1400 en 2100 megahertz (MHz) banden. Deze veiling verloopt geheel volgens beleid en regelgeving. Informatie over de consultatie en over het toezicht op vergunningen, vindt u op de pagina ‘Consultatie Multibandveiling’.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.