Consultatie veiling niet-landelijke commerciële radiovergunningen kavels B05, B28, B29 en B34 gestart

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft op vrijdag 8 februari de internetconsultatie voor het ontwerp-bekendmakingsbesluit veiling kavels B05, B28, B29 en B34 geopend. U kunt tot en met 22 maart 2019 reageren.

Het gaat om de niet-landelijke commerciële radiovergunningen voor de kavels B05, B28, B29 en B34. Deze worden door middel van een veiling opnieuw verdeeld. Het ontwerp-bekendmakingsbesluit wordt gelijktijdig geconsulteerd.

Kavels worden geveild

De vergunningen voor de kavels B05 (10 frequenties in de Randstad), B28 (Deventer), B29 (Oldenzaal) en B34 (Stadskanaal) zijn ingetrokken, waardoor zij weer beschikbaar zijn gekomen. Alle vergunningen worden daarom opnieuw geveild. Als vergunningen opnieuw worden verdeeld, dan heeft een veiling de voorkeur. Dit blijkt onder andere uit de Nota Frequentiebeleid 2016 en de wettelijke systematiek.

Digitaliseringsverplichting

Aan alle vergunningen wordt voorts een digitaliseringsverplichting gekoppeld, evenals bij de huidige FM-vergunningen. Dit betekent dat de nieuwe vergunninghouder ook een vergunning voor digitale radio-omroep krijgt. De vergunninghouder moet aan de verplichtingen van beide vergunningen voldoen.

Reageren

U kunt zowel op het ontwerp-bekendmakingsbesluit als op de conceptvergunningen reageren. De conceptvergunningen zijn opgenomen in de bijlagen bij het ontwerp-bekendmakingsbesluit. Dat kan tot en met 22 maart 2019. Bekijk de details van het ontwerpbesluit en reageer.