Consultatie veiling niet-landelijke commerciële radiovergunningen kavels B05 en B36 gestart

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft op maandag 18 december de internetconsultatie voor het ontwerp-bekendmakingsbesluit veiling vergunningen kavels B05 en B36 geopend. U kunt tot en met 28 januari 2018 reageren.

Het gaat om de niet-landelijke commerciële radiovergunningen voor de kavels B05 en B36. Deze worden door middel van een veiling opnieuw verdeeld. Het ontwerp-bekendmakingsbesluit wordt gelijktijdig geconsulteerd.

Kavels worden geveild

De vergunningen voor de kavels B05 (10 frequenties in de Randstad) en B36 (Leusden) worden al enige tijd niet gebruikt. Beide vergunningen worden daarom opnieuw geveild. Als vergunningen opnieuw worden verdeeld, dan heeft een veiling de voorkeur. Dit blijkt onder andere uit de Nota Frequentiebeleid 2016 en de wettelijke systematiek. Er is een aanvulling in artikel 8 van de FM-vergunning opgenomen inzake de duur van de vergunning in relatie tot de betaling van het bod en de ingebruiknameverplichting.

Digitaliseringsverplichting

Aan beide vergunningen wordt voorts een digitaliseringsverplichting gekoppeld, evenals bij de huidige FM-vergunningen. Dit betekent dat de nieuwe vergunninghouder ook een vergunning voor digitale radio-omroep krijgt. De vergunninghouder moet aan de verplichtingen van beide vergunningen voldoen.

Reageren

U kunt zowel op het ontwerp-bekendmakingsbesluit als op de conceptvergunningen reageren. De conceptvergunningen zijn opgenomen in de bijlagen bij het ontwerp-bekendmakingsbesluit. Dat kan tot en met 28 januari 2018. Bekijk de details op www.internetconsultatie.nl

Dj bij radiostation OOG Radio aan het praten in de microfoon